Skoleudflugt til Verdenskortet i Jylland

Tag geografien ud af klasselokalet...

Hvorfor sidde inde og lære geografi fra gamle bøger, når du kan tage på skoleudflugt til Verdenskortet i nærheden af Hobro i Jylland, og komme verden rundt?
Ville det ikke være fedt at sende din lærer til Afrika, mens alle I elever står i USA eller Rusland?
Det finurlige er, at det kan lade sig gøre på Verdenskortet i Klejtrup Sø tæt på Hobro – uden at I skal ud på en længere jordomrejse. For 27 cm på Verdenskortet svarer til 111 km i virkeligheden. Så selv om I står i hver jeres verdensdel, er det stadig til at høre, hvad læreren siger.

VERDENSKORTET I FAST STØRRELSESFORHOLD

Da Søren Poulsen fik ideen til at bygge en miniaturekopi af hele verden i Klejtrup Sø for rigtig mange år siden, var han fast besluttet på, at alle mål og afstande skulle svare præcis til, hvordan verden så ud i virkeligheden. Derfor blev hele den del af søen afvandet, som Verdenskortet er bygget i, og selve kortet bygget minutiøst op sten for sten. Det var et stort projekt, som har begejstret besøgende fra hele verden lige siden.
Så hvorfor ikke tage en klassetur til Verdenskortet, og udnytte den helt unikke mulighed for at komme verden rundt på en travetur – eller sejle verden rundt i en af de små robåde, der ligger i søen.

Bæredygtig udstilling - FNs verdensmål

Foruden en interessant måde at få forståelse for geografi og skalering ved at gå i dybden med selve Verdenskortet, er her også rig mulighed for at FNs Verdensmål under huden. I 2021 lavede Verdenskortet et helt nyt område med fokus på de 17 verdensmål, der er opstillet af FN.

Området har en afstemning, hvor vores gæster kan stemme om, hvilket verdensmål, som de synes er det vigtigste. Her er der virkelig grobund for mange store diskussioner & følelser. 

Verdenskortet er tilknyttet Skoletjenesten i Viborg, som blandt andet kan hjælpe med transport fra skoler i Viborg til Verdenskortet.

tag på spændende skoleudflugt i jylland med lærerige oplevelser

På Verdenskortet kan I komme og besøge parken på lige fod med vores øvrige besøgende, men I kan også leje borde, stole og lokaler til undervisningen, lige som vi tilbyder underholdende opgaver, som en del af besøget.

Vi har lokaler med plads til både den enkelte skoleklasse og hele skolen, og når undervisningen er slut, kan I gå ud på Verdenskortet og tage hvert enkelt land i nærmere øjesyn. Kontakt os på info@verdenskortet.dk/ 9854 6132, hvis I ønsker at leje et lokale til undervisning under jeres besøg.

Priserne er skole- og institutionsvenlige, og giver jer mulighed for at besøge en af de mest særegne attraktioner i hele Midt- og Nordjylland. For intet sted i verden finder du en tilsvarende miniaturemodel af hele verden ude i fri natur.

PRISER FOR BESØG

TIL OG MED 7. KLASSE KR. 35,-

FRA 8. KLASSE OG VOKSNE KR. 50,-

Formidling af historien om
VErdenskortets oprindelse KR. 250,-

bassin med forurening

Få en tur om verden du aldrig glemmer

Med en placering mellem Hobro og Viborg, ligger Verdenskortet tæt på det jyske motorvejsnet. Det gør det nemt at komme frem – også selv om skolen ikke ligger lige i nærheden. Så kontakt os i dag, og book tid til en skoleudflugt eller tur med SFO’en, som du aldrig glemmer. Se vores priser for klassetur her.

Opgaver til verdenskortet

Opgaverne kan printes og enten løse derhjemme eller tages med, når du besøger Verdenskortet.

Scroll to Top