Privatlivspolitik

Vores mål at give alle en god oplevelse med Verdenskortet – både i og uden for parken. I den forbindelse sker der en behandling af personoplysninger om f.eks. vores gæster og samarbejdspartnere. Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig.

Formålet med denne privatlivspolitik er at sikre gennemsigtighed og give dig et indblik i, hvordan Verdenskortet behandler de personoplysninger, vi indsamler i forbindelse med vores aktiviteter for at drive og udvikle Verdenskortet.

Behandling af personoplysninger

Personoplysninger er de informationer, du giver os, hvis du f.eks. tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer og undersøgelser, registrerer dig som sæsonkortholder, foretager køb i webshoppen. Desuden gælder det også informationer, som Verdenskortet indsamler, når du benytter vores services – eksempelvis vores website og webshop.

Vi indsamler og behandler typisk følgende oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din PC, mobil eller tablet, geografisk placering, oplysninger om, hvilke sider du besøger (interesser) på vores website og webshop – og din adfærd på de givne sider. I det omfang du selv indtaster informationerne, behandles desuden: Navn, telefonnummer, adresse, postnummer, e-mail, fødselsdato, børns navn og fødselsdato, sæsonkortoplysninger, produkter og datoer.

Dette vil typisk være i forbindelse med køb i webshoppen eller ved tilmelding til Verdenskortets nyhedsbrev.

Hvis du afgiver personoplysninger om andre end dig selv (f.eks. i forbindelse med køb af Sæsonkort til andre), opfordrer vi dig til først at indhente samtykke til afgivelse af oplysningerne.

Vi behandler udelukkende dine personoplysninger i overensstemmelse med persondatalovgivningen. Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.

Formål

Formålet med behandlingen af data er at sikre en god oplevelse og service for vores gæster – både i og uden for parken. Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger, at registrere dine køb og betalinger samt at kunne levere de services, du har efterspurgt. Vi bruger også oplysningerne i forbindelse med udvikling af parken, til at optimere brugeroplevelsen og målrette vores annoncering, så vi kan tilbyde dig relevant information om aktiviteter, tilbud, nyheder og produkter på tværs af alle kanaler – f.eks. nyhedsbrev, sociale medier, sms, website og webshop.

Sæsonkort

Når du køber eller fornyer Sæsonkort til Verdenskortet, indsamler vi oplysninger om navn, fødselsdato og oplysninger om gæsternes besøg i og brug af parken.

Markedsføring

Elektronisk post

Ved tilmelding til nyhedsbrev fra Verdenskortet giver du samtykke til, at Verdenskortet må sende nyhedsbreve og servicemails. Disse kan f.eks. indeholde information om nyheder, åbningstider, gode tilbud og historier fra Verdenskortet.

Vi behandler dit navn, e-mail-adresse, fornavn og fødselsdato på eventuelle børn, postnummer, købshistorik, besøgshistorik samt information om billetter og Sæsonkort.

Sociale medier

Verdenskortet benytter sociale medier som en del af vores markedsføring og til kommunikation med vores gæster. I den sammenhæng benytter vi personoplysninger til følgende formål:

 • At besvare dine henvendelser til os – f.eks. via private beskeder.

 • Offentliggørelse af brugergenereret indhold efter tilladelse.

 • Markedsføringskampagner og segmenteret markedsføring, f.eks. via Facebook Custom Audiences og Facebook Lookalikes.

 • Analyse og afrapportering på aggregeret niveau.

På vegne af Verdenskortet behandler de sociale medier (f.eks. Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube) oplysninger til gruppemålrettet markedsføring om Verdenskortet og vores services og produkter. De sociale medier behandler indsamler og behandler desuden oplysninger om dig til egne formål. Hvis du vil vide mere om deres behandling af personoplysninger, henviser vi dig til at holde dig opdateret på respektive sociale medier.

Ved brug af og besøg på sociale medier, kan Verdenskortet behandle følgende personoplysninger:

 • Din adfærd på Verdenskortet sider, grupper og begivenheder. Det gælder f.eks. din interaktion med os og andre besøgende – herunder kommentarer, beskeder, opslag og deling af indhold og sider. Det gælder også dine klik på annoncer og funktioner.

 • Oplysninger afgivet i beskeder, kommentarer eller opslag – enten direkte til Verdenskortet eller offentligt på siden, gruppen eller begivenheden.

 • Oplysninger om dine køb og ordrer, hvis din henvendelse til os drejer sig om dette.

 • Billeder og videoer med persondata, som du sender til os eller deler på vores sider, grupper eller begivenheder.

 • Oplysninger om dig, som deles af andre brugere på vores sider, grupper og begivenheder på sociale medier.

Tilbagekaldelse af samtykke

Du har altid mulighed for at tilbagekalde eventuelle samtykker, der er afgivet til Verdenskortet. I så fald sletter og stopper vi behandlingen af dine personoplysninger, medmindre vi er berettigede eller forpligtede til at fortsætte behandlingen eller opbevaringen af dine personoplysninger på andet grundlag, f.eks. lovgivningen.

Hvis du tilbagekalder et samtykke, kan det betyde, at vi ikke længere har mulighed for at tilbyde dig samme produkter og services – f.eks. på vores website og webshop.

Tilbagekaldelse af dit samtykke berører ikke lovligheden af den behandling, som er sket før tilbagekaldelse af samtykket.

Hvis du ikke fortsat ønsker at modtage nyhedsbreve fra Verdenskortet, kan du tilbagekalde dit samtykke ved at klikke på ’Afmeld nyhedsbrev’, der ligger som fast link i bunden af alle nyhedsbreve. Dine oplysninger bliver desuden slettet automatisk, såfremt du ikke har åbnet et af vores nyhedsbreve i 12 måneder.

Kontakt til Verdenskortet

Hvis du henvender dig til Verdenskortet – f.eks. med spørgsmål til kundeservice – registrerer vi kun de personoplysninger, som er nødvendige for, at vi kan hjælpe dig med din henvendelse.

Videoovervågning

Verdenskortet foretager videoovervågning på udvalgte områder i parken. Formålet med videoovervågning er både at give vores gæster ekstra sikkerhed og at forebygge kriminalitet.

Optagelserne fra videoovervågning gemmes i maksimalt 30 dage, og bliver herefter slettet. Verdenskortet tilgår og gennemser optagelserne i forbindelse med mistanke om kriminalitet, sikkerhedsrelaterede hændelser eller ved intern og ekstern kontrol.

Overvågningskameraerne er registreret i politiets kameraregister, og i tilfælde af kriminelle handlinger eller ved mistanke herom, kan Verdenskortet videregive optagelser til politiet. Optagelserne kan desuden videregives, hvis det er påkrævet i henhold til lovgivningen.

Billede og videoer fra Verdenskortet

Verdenskortet tager løbende billeder og video i parken, som bruges til markedsføring f.eks. på sociale medier, i vores nyhedsbrev, i vores trykte medier eller på Verdenskortets website.

Hvis der optræder genkendelige gæster på materialet, indhenter Verdenskortet samtykke til brug af billederne jf. Datatilsynets gældende retningslinjer. 

Sikkerhed og fortrolighed

Det er Verdenskortets højeste prioritet, at alle personoplysninger bliver behandlet sikkert og fortroligt. Derfor har vi truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre, at dine oplysninger ikke hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, tabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Personoplysninger placeres på en sikker server i en database, som kun Verdenskortets administratorer har adgang til.

Periode for opbevaring af personoplysninger

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger

Vi passer godt på dine oplysninger, og videregiver ikke disse uden dit samtykke eller anden gyldig hjemmel. Hvis der er et sagligt formål, overlader vi i visse tilfælde personoplysninger til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vegne af Verdenskortet. Det kan f.eks. være i forbindelse med teknisk drift og udvikling af website og webshop, udsendelse af nyhedsbreve, spørgeundersøgelser samt målrettet markedsføring, herunder retargeting.

Disse virksomheder behandler udelukkende data på vegne og under instruks af Verdenskortet. De må dermed ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.

To af disse databehandlere, Google Analytics v/Google LLC. Og Facebook Inc., er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield, jfr. EU Persondataforordningens art. 45.

Kopi af Google LLC’s certificering kan findes her.

Kopi af Facebook Inc.’s certificering kan findes her.

Oplysninger om din brug på Verdenkortets website og webshop (f.eks. hvilke annoncer du får vist og klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment) kan videregives til tredjeparter i det omfang, disse oplysninger er kendt. Du kan se, hvilke tredjeparter der er tale om i afsnittet om “Cookies” nedenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af oplysninger. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

I henhold til lovgivningen kan det i visse tilfælde også være nødvendigt at videregive oplysninger til politiet – hvis der f.eks. er mistanke om kreditkortsvindel.

Dine oplysninger vil aldrig blive solgt eller videregivet med andre formål end ovenstående.

Rettighed til indsigt i personoplysninger

I henhold til persondataloven har du ret til indsigt i, hvilke oplysninger der er registreret om dig, og til hvilke formål oplysningerne behandles. Der er dog visse undtagelser fastsat i lovgivningen.

Du kan desuden gøre indsigelse mod indsamling og videre behandling af dine personoplysninger. Derudover har du ret til at kræve berigtigelse af dine personoplysninger, eller bede os om at begrænse behandlingen af dine personoplysninger.

Hvis du beder om det, vil vi slette de personoplysninger, som vi har registreret om dig uden unødigt ophold. Dette gælder, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på et andet grundlag, f.eks. hvis behandlingen er nødvendig for at kunne fastlægge et retskrav, eller hvis det er nødvendigt for at besvare en henvendelse fra dig.

I visse tilfælde har du ret til at modtage de oplysninger, som vi har registreret om dig, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format, samt anmode os om at transmittere disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

Hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder som beskrevet ovenfor, er du velkommen til at kontakte os på info@verdenskortet.dk.

I forbindelse med din henvendelse, beder vi dig give os tilstrækkelige oplysninger til, at vi kan behandle din henvendelse, herunder dit fulde navn og din e-mailadresse, så vi kan identificere dig og svare på din anmodning.

Vi vil svare på din henvendelse hurtigst muligt og senest inden for 30 dage.

Skulle du ønske at få data slettet, gør vi opmærksom på, at forskellige funktioner på Verdenskortets website og webshop ikke længere vil fungere eller være tilgængelige.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder på www.datatilsynet.dk.

Cookiepolitik

Formål

Vores website og webshop anvender “cookies”, der er en lille datafil, som gemmes på din computer, mobil eller lignende device med det formål at tilpasse og forbedre vores indhold samt øge værdien af de annoncer, som du bliver vist. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.
Formålet med anvendelse af cookies er følgende:

 • at optimere designet og din oplevelse af vores website og webshop
 • at generere webstatistik
 • at målrette og øge værdien af vores markedsføring

Cookies fra tredjeparter

Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:

 • YouTube.com
 • Google Analytics
 • Google AdWords
 • Google Tag Manager
 • Google Suite 360
 • Google Ad Manager
 • Facebook
 • Adform


Tredjepartscookies kan også inkludere cookies fra forskellige samarbejdspartnere, bl.a. marketingpartnere eller mediebureauer.

Links til andre websites

Vores hjemmeside kan indeholde links til andre websites. Verdenskortet er ikke ansvarlige for indholdet på andre websites eller for indehaverens praksis for indsamling og behandling af personoplysninger. Derfor er vores opfordring, at du læser privatlivspolitik og andre relevante politikker, når du besøger andre websites.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til eller ønsker at klage over behandling af personoplysninger, er du altid velkommen til at kontakte Verdenskortet på info@verdenskortet.dk.

Du har også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Ændringer af privatlivspolitikken

Vi forbeholder os retten til at ændre privatlivspolitikken på baggrund af væsentlige ændringer i lovgivningen, nye tekniske løsninger, nye eller forbedrede funktioner eller for at optimere Verdenskortets website og webshop.

Du kan se dato for seneste opdatering af privatlivspolitikken i bunden af denne side.

Udgiver & dataansvarlig

Følgende er ejer af websitet og dataansvarlig for indsamling og behandling af personoplysninger beskrevet i denne privatlivspolitik:

Verdenskortet v./Klejtrup Sø
Sørens Poulsens Vej 5
9500 Hobro

Telefon: 98546132
Email: info@verdenskortet.dk
CVR: 36331135

Scroll to Top