En jordomrejse du aldrig glemmer

Besøg Verdenskortet i Hobro

Vores attraktion og oplevelsespark er som ingen andre attraktioner i Nordjylland. Her kan du nemlig tage en jordsomrejse på en eftermiddag, besøge klappedyr, finde legepladser, spille minigolf og meget mere. Er du klar til at opleve hele verden? 

Oplevelser for børn og voksne

Ved grænsen mellem Nordjylland og Midtjylland finder man en unik attraktion og park, hvor hele familien har mulighed for at nyde en dag under åben himmel. Verdenskortet ved Klejtrup sø sørger for, at I får en sjov og lærerig dag, i mens I befinder jer i de smukkeste omgivelser – her kan I klappe søde dyr, spille gamle spil, spille minigolf, hoppe på hoppepude og meget mere.

Besøg alle verdensdele

Hver eneste verdensdel er placeret som mindre øer i vandet, hvor børn kan hoppe fra Europa til Asien på ingen tid. Skabt af Søren Poulsen i årene 1944–1969.

Sejle rundt i "stillehavet"

Børnene har mulighed for at sejle rundt i vores udgave af Stillehavet, hvor vi har en del mindre både til rådighed.

18 hullers minigolfbane

På vores minigolfbane kan I konkurrere mod hinanden på 18 forskellige huller - med mange forskellige sværhedsgrader.

Legeområder

Vi har et stort udvalg af forskellige aktiviteter for børn i alle aldre. Verdenskortets park er opdelt i forskellige områder, hvor der er rig mulighed for læring og sjov.

Kaniner, geder og "dyre" oplevelser

Kom helt ned i gear og klap gederne, som elsker at hoppe rundt og lege. Først på sæsonen kan I opleve de helt små gedekid. Derudover kan i beundre smukke fugle og slå et smut forbi vores søde kaniner.

Flotte naturoplevelser

Udover de mange aktiviteter i parken, som vi tilbyder, er det også muligt at trække sig lidt tilbage og nyde en stille stund i naturen. Vi har flere naturområder i kan nyde mens i besøger verdenskortet.

Åbningstider 2024

Periode Hverdage Weekend
6. april til 3. maj Kl. 10:00 - 15:00 Kl. 10:00 - 17:00
4. maj til 1. september Kl. 10:00 - 17:00 Kl. 10:00 - 17:00
2. september til 29. september Kl. 10:00 - 15:00 Kl. 10:00 - 17:00
EFTERÅRSFERIE - 12. oktober til 20. oktober Kl. 10:00 - 16:00 Kl. 10:00 - 16:00

verdenskortets historie

Da først vandet var væk, gik resten som en leg!

Skaberen af Verdenskortet, Søren Poulsen, blev født i 1888 i Danmark. Efter en tid i Amerika vendte han tilbage til sin hjemegn, hvor han overtog sit barndomshjem ved Klejtrup Sø. Da man en dag skulle afvande de omkringliggende enge, dukkede en sten, der mindede meget om Jylland, frem. Da fik Søren Poulsen idéen til at bygge sin egen lille verden… 

Med primitive hjælpemidler blev store sten flyttet ud på isen om vinteren og anbragt der, hvor de skulle bruges. Når foråret kom, kunne stenene vippes på plads, og langsomt tog Verdenskortet sin form…

jylland stenen

familien bag verdenskortet

Verdenskortet er en familieejet attraktion og har været det lige fra begyndelsen. Driften af hele Verden er gået i arv fra generation til generation, helt fra Søren Poulsen og til nu, hvor Verdenskortet har været i familien i hele 3 generationer. 

I 1969 slutter Søren Poulsens eventyr. Hans brorsøn, Helge Poulsen og hans kone Othilde Poulsen, overtog hele hans verden og fortsatte hans livsværk og visioner årene efter hans død.

I 1998 gav de stafetten videre til deres yngste datter, Lisbeth Cassøe og hendes mand Flemming Cassøe, som videreudviklede videre på attraktionen. Derudover igangsatte de den restauration, som i dag også drives med succes på attraktionen.

I disse år er 4. generationsskifte i gang, da Lisbeth & Flemmings yngste søn, Søren Vejle-Cassøe, i 2021 overtog familie attraktionen med sine egne visioner og tanker for videreførelsen af sin families arv.

familien er et vigtigt ord

FAMILIE er et vigtigt ord på Verdenskortet.  Vi ønsker at skabe en attraktion og park med plads til alle familier – her er fokus på nærvær, oplevelser og glæde.  
Vi forsøger, hver eneste sæson, at skabe følelsen af nærvær og anerkendelse af hver enkelt gæst, der besøger os. 
Du kan være sikker på at møde ét af familiens mange glade ansigter, hver gang du besøger os. Om det er i parken, på verdenskortet, køkkenet eller i entreen for at byde velkommen, så vil familien altid være der for at sikre, at I får en fantastisk dag på Verdenskortet. 

Alle vores udstillinger og aktiviteter er ligeledes lavet under et fælles slogan, som er 
SJOV – LEG – OG LÆRING. Disse ord er vores kerne, og sikrer at alt vi gør skaber nærvær, oplevelser, viden og masser af gode grin.

bag om verdenskortet

historisk fotoarkiv

Billeder fra arkiv.dk

Scroll to Top