verdenskortets historie

Da først vandet var væk, gik resten som en leg!

Skaberen af Verdenskortet, Søren Poulsen, blev født i 1888 i Danmark. Efter en tid i Amerika vendte han tilbage til sin hjemegn, hvor han overtog sit barndomshjem ved Klejtrup Sø. Da man en dag skulle afvande de omkringliggende enge, dukkede en sten, der mindede meget om Jylland, frem. Da fik Søren Poulsen idéen til at bygge sin egen lille verden… 

Med primitive hjælpemidler blev store sten flyttet ud på isen om vinteren og anbragt der, hvor de skulle bruges. Når foråret kom, kunne stenene vippes på plads, og langsomt tog Verdenskortet sin form…

jylland stenen
turistattraktioner jylland

tag familien med jorden rundt

Oplev hele verden i mini-udgave med søer, floder og bjergkæder… Udbredt som et atlas ligger Verdenskortet ved bredden af søen med dejlige grønne opholdsarealer samt en oplevelsespark med søde klappedyr, hoppepude, en sjov labyrint, en skatte jagt og meget mere…

familien bag verdenskortet

Verdenskortet er en familieejet attraktion og har været det lige fra begyndelsen. Driften af hele Verden er gået i arv fra generation til generation, helt fra Søren Poulsen og til nu, hvor Verdenskortet har været i familien i hele 3 generationer. 

I 1969 slutter Søren Poulsens eventyr. Hans brorsøn, Helge Poulsen og hans kone Othilde Poulsen, overtog hele hans verden og fortsatte hans livsværk og visioner årene efter hans død.

I 1998 gav de stafetten videre til deres yngste datter, Lisbeth Cassøe og hendes mand Flemming Cassøe, som videreudviklede videre på attraktionen. Derudover igangsatte de den restauration, som i dag også drives med succes på attraktionen.

I disse år er 4. generationsskifte i gang, da Lisbeth & Flemmings yngste søn, Søren Vejle-Cassøe, i 2021 overtog familie attraktionen med sine egne visioner og tanker for videreførelsen af sin families arv.

familien er et vigtigt ord

FAMILIE er et vigtigt ord på Verdenskortet.  Vi ønsker at skabe et område med plads til alle familier – her er fokus på nærvær, oplevelser og glæde.  
Vi forsøger, hver eneste sæson, at skabe følelsen af nærvær og anerkendelse af hver enkelt gæst der besøger os. 
Det er meget vigtigt for os, og du kan være sikker på at møde ét af familiens mange glade ansigter hver gang du besøger os. Om det er i parken, på verdenskortet, køkkenet eller i entreen for at byde velkommen, så vil familien altid være der for at sikre, at I får en fantastisk dag på Verdenskortet. 

Alle vores udstillinger og aktiviteter er ligeledes lavet under et fælles slogan som er 
SJOV – LEG – OG LÆRING. Disse ord er vores kerne, og sikrer at alt vi gør skaber nærvær, oplevelser, viden og masser af gode grin.

bag om verdenskortet

historisk fotoarkiv

Billeder fra arkiv.dk

Scroll to Top